Heejong Kim is a renowned culinary researcher and author specializing in naturalistic cuisine. She focuses on plain cuisine, preserving the original properties of the ingredients as much as possible. She is passionate about hot pot rice, a traditional Korean cooking method. She published <Everyone's Hot Pot Rice> after frequently preparing and enjoying these dishes. Subsequently, she released two additional cookbooks featuring seasonal ingredients. Her expertise and passion for Korean cuisine shine through her recipes, offering a delightful culinary journey that celebrates seasonal flavo
김희종은 자연주의 요리 전문가이자 저자다. 제철 식재료의 특성을 최대한 유지하면서 담백한 요리를 추구한다. 솥밥을 좋아해 자주 만들어 먹고, 이를 모아 요리책 <모두의 솥밥>을 출간했다. 자연주의 요리에 대한 열정과 지식이 레시피에 고스란히 녹아 있다. 음식에 계절을 담아내는 김희종과 함께 즐거운 요리 여행을 떠나보자. [편집자 주] 자연주의 요리 김희종입니다. 솥밥은 만드는 법이 간단하고 재료의 맛과 영양을 그대로 살려낼 수 있는 장점이 있습니다. 단지 재료의 조합과 그에 어울리는 양념장을 만드는 일이 고민이 되지만, 저와 함께 배워 나가면 생각보다 쉽게 최적점을 찾고 솥밥의 매력을 느낄 수 있습니다. 솥은 주로 무쇠솥을 사용하는데 도자기, 스테인레스, 유기솥 모두 상관없습니다. 밥 짓는 과정은 강불, 약불, 뜸들이기 순서로 합니다. 솥의 크기는 1-2인 가구라도 3-4인용을 사용하는 게 좋습니다. 재료를 많이 올리면 밥물이 넘치기 때문입니다. 다양한 재료를 풍성하게 올려 솥밥을 하고 싶다면 솥도 더 큰 걸로 바꾸면 됩니다. 6월에 제일 맛있는 식재료 중 토마토와 초당옥수수 두가지를 이용한 솥밥을 소개할께요. 토마토는 일년 중 5-6월이 가장 맛